piszę w imieniu Kolegi, który ma ostatnio problem z DSG w swojej Octavii II FL 1,6 TDi. Chodzi o włączanie się trybu awaryjnego skrzyni biegów. Z jego obserwacji wynika, że problem występuje wyłącznie na zimnym silniku (lecz nie zawsze) w następujących okolicznościach:
- niska temperatura
- duża wilgotność
- przeszkoda do pokonania (podjazd pod górkę, "hopka" itp.).
Kolega był w Serwisie na zmianie oprogramowania DSG, które miało pomóc wyeliminować problem. Niestety - nie wyeliminowało. Wczoraj wykonałem u niego autoscan i w module skrzyni biegów pojawił się błąd 05999 - Clutch 2 Closes Unintentionally
P176F - 000 - - Intermittent
Internet nie mówi zbyt wiele o tym problemie (głównie fora z Rosji o Touranie) i wspominają o problemie z mechatroniką. Czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem i wie, co jest rozwiązaniem? Czy konieczna jest wymiana mechatroniki?
Z góry dziękuję za Waszą pomoc
Poniżej pełny autoscan z wczoraj:
Wednesday,30,October,2013,12:25:46:40973
VCDS -- Windows Based VAG/VAS Emulator
VCDS Version: 12.12.0.0
Data version: 20130910
Jak sa ori sprzegla, to obstawiam czas na ich wymiane, jesli adaptacja, ktora zakladam zostala wykonana prawidlowo nie pomaga.
Auto ma magiczny przebieg, bo VW teoretycznie nawet w autach po gwarancji do 100kkm mogl refinansowac wymiane tych wadliwych sprzegiel, ale Skoda od zawsze miala z tym pod gore :evil:
Maicroft
Auto jest z roku 2010. Czy sprzęgła oryginalne, muszę spytać właściciela, choć pewnie będzie problem z wiarygodną odpowiedzią. Auto kupił w listopadzie zeszłego roku - sprowadzone z Włoch.
Jak jest jeszcze starszy to tym bardziej sprzegla moga miec dosc, do tego przebieg blizej nie znany.
Ostatnio sprawdzalem...
Dwumasa LUKa 415 0509 09 kosztuje 1500zl w detalu
Zestaw sprzegiel - 0AM 198 140 i tu jakas literka - 2238zl w detalu, realnie podobno w okolicach 1800zl kasuja serwisy.
No i do tego dochodzi koszt wymiany i pytanie czy ASO podejmuje sie zadania, czy szukac firmy naprawiajacej automaty majace wiedze i sprzet :idea:
Zakładamy, że przebieg to te ~100kkm, ale licho (czyli poprzedni właściciel i handlarz) wie jak jest naprawdę.
Szykuje się w takim razie droższa impreza. A czy spece z ASO... Z zebranych opinii wynika, że w temacie DSG lepiej trzymać się z daleko od tego przybytku i wybrać polecany warsztat, który zna się na rzeczy naprawdę, a nie tylko z nazwy.
Grzesiek, dzieki za rozpoczecie tematu w moim imieniu.
Jestem po wizycie w ASO. Dowiedzialem sie że kolejno (jeśli wymiana elementu nie pomoże) mieliby wymieniać: mechatronikę, sprzęgło i jeszcze jakąś wiązkę kabli.
Jednocześnie nie dają gwarancji, że kolejne wymiany będą skutkowały.
W sumie cała frajda mogłaby się zamknąc nawet w 10k :/
Czekam jeszcze na info od znajomego, który ma podobne problemy z DSG. Jakis spec od DSG ma dzisiaj ogladac skrzynie.
Ciekawa sprawa. Przez ostatnie ~3 tygodnie skrzynia chodzi idealnie. Spalanie obniżone. Dowiedziałem się od znajomego mechanika, że tak może być w przypadku kiedy w trakcie akcji serwisowego ASO nie spuscilo calego oleju ze skrzyni.
Poprawa następuje po "jakims" czasie ponieważ oleje oczyszcza sie ("jakies" opiłki) na filtrze.
Jak ze jestem laikiem w tym temacie, mam pytanie co o tym sadzicie? (po cichu licze ze to moze byc prawda)
Po pierwsze żadne ASO nie spuści całego oleju,ani ze skrzyni ,ani z silnika, oni kasują cię za wymianę całego oleju,ale zawsze coś zostaje,u mnie według fabryki wchodzi 7,2 litra,do tej pory jedno trójmiejskie ASO kasowało mnie za 7,2 litra za każdym razem,ale miesiąc temu wymieniałem w konkurencyjnym ASO na P i tam wlali 6 litrów i mówią mi,że zawsze im tyle wchodzi,czyli ponad litr zostaje w skrzyni(pomijając fakt jawnego złodziejstwa pierwszego ASO,litr oleju ponad 100 zł).Byłem przed wymianą w firmie,która zajmuje się skrzyniami automatycznymi i serwisant mnie zapytał,czy zwykła wymiana,czy dynamiczna,ja spojrzałem na niego jak na kosmitę i pytam się,czym to się różni (oprócz ceny usługi),a on mi,że zwykła to spuszczenie oleju przy pomocy korka i wtedy wchodzi maksymalnie do 6,5 litra oleju,a dynamiczna to przy pomocy maszyny(cokolwiek to znaczy) i wtedy wchodzi 7 litrów oleju,więc jeśli robiłeś w ASO to nie ma opcji,aby cały olej ci wymienili,a jeśli zapłaciłeś za ilość jaką podaje producent auta to zostałeś naciągnięty
A co sadzisz o tym co napisalem? Czy to jest realne zeby skrzynia w jakis sposob "zaadaptowala sie" po "jakims" czasie i serwis przyniosl skutek z opoznieniem?
Komentarz